/ Веселин Максимов
Бе я си ... ....... !
96188
Бе я си ... ....... !
  • Бе я си ... ....... !
Невъзможно е, отказвам да повярвам! И всичко това след средата на миналия век. В потвърждение на фантастичните мрачни антиутопии от първата му половина и от XIX- ти. Вярно, че сънят на разума ражда чудовища, но ситото и охолно общество е на път да премине една много фина граница. На човешкото. А че сами ще се унищожим е теория, която е измислена много отдавна. Трети пол? Джендъри? Истанбулска конвенция? Това е направо декламация на пуритански поеми, в сравнение с чудната инициатива, която от вече пет-шест години е подета от западноевропейски политици, най-вече от Скандинавския полуостров и някои страни от богатия свят.

Трета година се боря за равноправно положение на хората с различна сексуална ориентация и предпочитания. Понякога дори е възпитателна сексуалната връзка между брат и сестра, майка и син или баща и дъщеря.“ Така шведската политичка Елизабет Грьон обяснява своята кауза. Както правилно и (надявам се) леко страхливо се досещате, става въпрос за официално узаконяване на кръвосмешението. На инцеста. Унищожил огромни империи, чиито владетели са се самозабравили, вярвайки си, че са нещо повече от Бог. Или поне равни на него.

В независимото интернет издание на антиглобалистите „alterinformation” има няколко документа, които съществуват наистина и не са фейк. Първият е позиция на депутатката в Шведския парламент) от социал-демократическата партия Моника Грьон, която мисли, че кръвосмешението трябва да бъде напълно легализирано и няма нищо лошо, даже трябва да бъде законово оформено това майка да прави секс със сина си, баща с дъщеря си, внучета с баби и дядовци:
www.expressen.se/nyheter/s-politiker-gor-incest-lagligt/.

Случайно или не, датската представителка Пернила Скипер, която е от същата партия (основоположниците на социал-демокрацията сигурно са много щастливи на оня свят), говори за абсолютно същото – майка, дъщеря, син, брат, сестра, татко... http://www.friatider.se/danska-socialister-vill-legalisera-syskonsex. В Швейцария този проблем също е обсъждан, а статията се казва „Сватба за всички швейцарци ще легализира инцеста“. В момента не е налична. В изявление на шведстките неолиберали се твърди, че „Легализацията на инцеста е завоевание на победилата в Скандинавия либерална революция“. metrobloggen.se/mattiassvensson/gamla-artiklar-nyliberal-revolution/. Повече не се чудете защо криминалетата им са толкова извратени.
 
Като една страна, готова да даде мило и драго да я приемат в лелеяния Шенген и „отстояваща европейските ценности“, вероятно ще трябва да подложим на обсъждане и тези свежи идеи. Тогава родното „Бе, я си е.. .....!“ няма да бъде грозна псувня, засягаща едно от най-скъпите неща в живота, а напълно нормално пожелание за приятно и чувствено сексуално прекарване с един от най-близките кръвни роднини. Напълно защитено от закона. Найс, а?

Скоро прочетох, че прехваленият като най-млад, симпатичен и красив министър-председател на Канада Джъстин Трюдо обявил 13 думи, които според него са „сексистки“, „гадни“ и „обидни“. Сред тях са (дръжте се!): „мъж“, „жена“, „командир“, „мениджър“, „човек“, „народ“, „тя“ и „нейната“. https://www.dailywire.com/news/26851/walsh-13-words-are-even-more-offensive-and-sexist-matt-walsh. Дори, според най-красивия и разкрепостен премиер, „всички човешки езици са обидни и примитивни и хората трлябва да общуват “на надемоционално ниво, нещо като в Туитър.“

Бе, я си е.. .....!