Какви са проблемите на рибарите с ИАРА
Какви са проблемите на рибарите с ИАРА / netinfo

Областният лидер на БСП-Бургас и кандидат за народен представител Николай Тишев заяви публично, че „Нито една българска фирма не може да работи в обществения сектор, било то държавен или общински, без благословията на ГЕРБ и ако не е от вътрешния кръг на ГЕРБ”.

В тази връзка, от ГЕРБ-Бургас, направиха следното уточнение и с няколко въпроса.

Водачът на листата на БСП-Бургас Петър Кънев е предприемач, собственик на групата „Демакс”. По думите му печатницата е най-модерното предприятие в България в областта на полиграфичната индустрия. Работодател e на 700 души (нито един от тях не е в Бургас). Цялата група в момента има годишен оборот от над 60 млн. лева. В сайта на „Демакс” четем, че сред техните клиенти са министерства, държавни организации и ведомства. Тези отношения между фирма и ведомства са уредени след спечелване на обществени поръчки. Затова от ГЕРБ - Бургас се обръщат към местното ръкводство на БСП със следните въпроси:

Водачът на листата на БСП-Бургас Петър Кънев от вътрешния кръг на ГЕРБ ли е?

Опорочени ли са обществените поръчки, които фирма „Демакс” е печелила?

Искан ли му е подкуп за да спечели дадена обществена поръчка?

Ако отговорът на тези въпроси е „не”, от ГЕРБ - Бургас очакват извинение от Николай Тишев. "Ако имат данни за злоупотреби нека сезират компетентните органи. Всички останали твърдения са предизборни компромати", се казва в обръщение на ГЕРБ - Бургас до медиите.