Внимание: Необичайно студена морска вода
Внимание: Необичайно студена морска вода / netinfo

От няколко дни температурата на морската вода на Бургаския плаж е необичайно ниска за сезона. При повече от 30 градусова юлска жега водните стойности са почти с 10 градуса по-ниски-съобщава началникът на Водноспасителната служба Николай Иванов. Студеното течение идва от Северното Черноморие, където е регистрирана температура на водата 17-18 градуса.

Не е добре да се влиза рязко във водата-предупреждава Иванов.  За да се избегне температурния шок задължително преди това трябва да се намокри тялото.  Да не се плува много навътре, защото водата става още по-студена. Особено е опасно скачането от моста, получава се пресичане на температурите на тялото и водата и може да се стигне до схващане на крайниците. През уикенда е имало смели младежи, които са предприемали рискованото къпане, затова отново напомняме че, скачането от мостика е абсолютно забранено-каза още шефът на Водноспасителната служба.

Фирма фирмата концесионер “Онтайм” предупреждиха  и родителите, да бъдат особено бдителни за малчуганите,   които обичат да игрят на плиткото. За да не стига до неприятни инциденти е добре малките да са повече на пясъка отколкото във водата, поне докато тя не стане по-приятна за плуване и игра.