Внимание! Некоректен интернет търговец!
Внимание! Некоректен интернет търговец! / Веселин Максимов

Комисията за защита на потребителите информира, че само за няколко месеца над 20 граждани са депозирали оплаквания при нея срещу онлайн търговеца Данаил Трайков Янакиев, поради това че не уважава даденото им от закона право да се откажат от сделката в 14- дневен срок или им отказва рекламация при установен дефект на закупен продукт.

Той продава широка гама стоки, сред които блендери, очила, записващи устройства, преси за коса, машинки за подстригване, градински маркучи и други. Осъществява сделките посредством различни онлайн платформи. По данни от жалбите сред тях са minibazar.com, olx.bg, izgodni-oferti.com и други.

На една част от потърпевшите не е възстановил парите при желание за отказ от покупката в определените от закона 14 дни. Въпреки че са изпълнили задължението си да изпратят стоките на доставчика в срок и за своя сметка, той отказва да вземе пратките от офиса на пощенската служба.

Други потребители се оплакват, че нямат възможност да предявят рекламация, тъй като Янакиев издава фалшиви гаранционни карти с името и координатите за връзка на фирмата „Бултрейд 99” ЕООД, която е близка по наименование до неговата - „БулТрейд 99 – Груп”.