Галя Василева, вече Желязкова, успя да види красотата на пирамидите, без да обръща внимание на "Локо"
Галя Василева, вече Желязкова, успя да види красотата на пирамидите, без да обръща внимание на "Локо" / netinfo
Народният представител Галя Желязкова на меден месец сред мистичните пирамиди и романтиката на Червено море
Младият депутат Галя Василева на меден месец в Египет
100319
Младият депутат Галя Василева на меден месец в Египет
  • Младият депутат Галя Василева на меден месец в Египет

Галя Желязкова
netinfo

Българският туристически продукт по нищо не отстъпва на този в Египет, който събира почитатели от цял свят. Страната на фараоните обаче беше детска мечта з мен и съпруга ми и пътуването в пустинята Сахара, преход през реката Нил и срещата с пирамидите, успяха да събудят приключенския ни дух. Това сподели за Дарик Галя Желязкова, която е по-известна с доскорошната си фамилия Василева. 
Бургаският народен представител от ГЕРБ каза своето заветно "да" пред любимия си Станислав Желязков, според повелята на българските традиции, но началото на 2019 година младото семейство посрещна сред пустините на Сахара, мистичните пирамиди и реката Нил. Двамата избраха Египет за своя меден месец, който започна в края на 2018-а и завърши с първите дни на тази година. 

Галя Желязкова в Египет
netinfo


И въпреки, че пътуването на влюбените съвпадна с това на други наши сънародници, които успяха да се снимат с неприлични думи и да видят скандалния надпис на ФК "Локо" върху самите пирамиди, депутатката е категорична, че нито се е натъкнала, нито би се се снимала с подобни символи.

галя желязкова
netinfo


"Ние си тръгнахме на 4 януари, последната ни спирка беше в Гиза на пирамидите, новината за "Локо" излезе ден по-късно. Гледах си снимките, когато се прибрахме, но не успях да видя подобен надпис.Примитивно е и обидно към историята и културата на една древна страна дори да се коментират. Не бих се снимала до подобна подигравка с това, което поколения наред пазят зорко за следващите поколения след тях", коментира Желязкова.

галя желязкова
netinfo

 
По думите й, Египет е оправдал напълно нейните очаквания. Нещо повече, благодарение на пътуването тя и съпругът й са успели да се запалят по дайвинга. Двамата са имали възможността да се потопят в "голямото синьо" на чЧервено море.

Галя Желязкова в Египет
netinfo


"За мен това беше невероятно предизвикателство, защото не мога да плувам и имам страх от подобни екстремни изживявания... Усещането беше прекрасно! И на двамата с мъжа ми много ни хареса и сме твърдо решени още в началото на това лято да се запишем на курсове в дайвинг центъра до Приморско за да се осъвършенстваме в гмуркането", сподели още младата депутатка. 
Освен наблюдение върху качеството на туристическия продукт, за Галя Желязкова е ярко впечатлена контраста между беден живот и задължителното присъствие на сателитни чинии, които могат да бъдат видени в Египет дори върху най-схлупените колиби.
"Връзката на това място с историята на света, това че са запазили не само от туристическа гледна точка богата си история и продължават да живеят свързани с нея, прави мястото уникално. Пирамидите са въздействащи. Моят съпруг е инженер и за всяко нещо иска да намери обяснения, но там хората намират обясненията, не само чрез логиката, а и чрез  връзката с природните явления.Видяхме най-големия музей в света – този в Кайро. Начина, по който са направени бижута, статуи и детайлите по тях показва, че древните египтяни са създавали чудеса. Имахме преход и в пустинята, който ни отведе до селище на бедуини. То е откъснато от цивилизацията, липсват комуникации и удобства, но хората живеят в синхрон помежду си, а не с модерния свят", разказа младоженката. 
Мечтата й е да посети и други страни от Изтока, но не и през следващите 12 месеца, когато и двамата със съпруга си ще бъдат посветени на работата си.
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от Галя Желязкова: