Влезте в Тоскана през Бургас!
Влезте в Тоскана през Бургас! / netinfo

С нестандартна експозиция от шапки, озаглавена „Истории от слама" ще бъде открито на 15 юли второто издание на Дни на Тоскана в Бургас.

Проявата се организира от Община Бургас и Асоциацията за приятелство между България и Италия.

В изложбата са включени атрактивни шапки и аксесоари от слама от Музея на Сламата в град Синя, област Тоскана и от популярната и извън пределите на страната ни, българска дизайнерска модна къща „Беллора" .

Експозицията ще бъде открита в 18.30 часа в зала „Ал.Г. Коджакафалията" на КЦ"Морско казино". Тя може да бъде разгледана до края на месеца.

В 19.00 часа около фонтана ще започне концерта на открито „Вълшебна Тоскана". Почитателите на италианската музика ще имат удоволствието да се насладят на известни италиански евъргрийни и модерни хитове в изпълнение на талантите от клуб „Сезони", даровити възпитаници на ГРЕ""Г.С. Раковски" и ПМГ „акад. Н. Обрешков", група „Горещ пясък". Специално участие в спектакълът на открито ще вземат Клуб по спортни танци „Бургас 1975".

Вълнуващи заглавия, вдъхновени от прекрасната природа и на Тоскана и умението на италианците от тази област да се наслаждават на живота, ще бъдат представени пред лятна книжарницата „Хеликон" на ул. „Богориди" (пресечката с ул." Лермонтов") на 16-ти от 18.00 часа.