Вижте впечатляващата изложба Тутанкамон - една недовършена любовна история (СНИМКИ)

/ Веселин Максимов

Непременно вижте изложбата „Тутанкамон - една недовършена любовна история“ във фоайето на първия и втория етаж на Бургаската опера. Тя отвори врати днес и ще остане там до 30 септември.

От юли в Бургас: Тутанкамон - една недовършена любовна история

Работи от 10.00 до 22.00 часа. Билети ще откриете на място, а цените са 16 лева за възрастни, 10 за ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания. Деца до 7 години, задължително с придружител, влизат безплатно.

ВИЖТЕ УНИКАЛНИ СНИМКИ ОТ ВПЕЧАТЛЯВАЩАТА ЕГИПЕТСКА ИЗЛОЖБА ТУК

Специалното осветление и музиката ще създадат у вас усещане, че се разхождате в света на древните египтяни, които са изповядвали специално отношение към смъртта и живота в отвъдното.

Бюст на Тутанкамон бе продаден в Лондон за 4,7 млн. лири

Представените експонати са копия на автентични находки. Изработени са от компанията Horus Limited, която единствена в целия свят има издадено разрешение за това от Министерството на културата в Египет.

Повече от 100 експоната пресъздават максимално точно гробницата на фараона, останал в историята като "детето цар". Предметите са групирани в няколко тематични къта - "Преддверието" или "Стаята на могъществото и властта", "Златният трон" - наричан още "Шедьовърът на стаята", "Погребалната камера", "Съкровищницата" и "Позлатеният олтар".

Изложбата идва за пръв път у нас с подкрепата на Община Бургас.