ВИК-Бургас с мегапроект за 500 милиона лева

/ БГНЕС, архив
Най-мащабният в страната проект на ВиК-Бургас, който предвижда реконструкция на четири пречиствателни станции за отпадъчни води в агломерациите Бургас, Лозенец, Обзор и Царево и изграждане на две нови - за Карнобат и Свети Влас, вече е подаден.

Бургас първенец по саниране. Кметът и Нанков: Програмата трябва да продължи

Той е на стойност на стойност близо 507 млн. лв. И предвижда още подмяна на старите магистрални водопроводи,полагане на над 100 км нови водопроводи и 140 км канализационни мрежи и рехабиллитация на четири ПОС.

Това стана ясно при участието на зам.-министър Николай Нанков в Гражданския диалог „Европа в нашия дом“. В дискусията се включиха с множество въпроси кметовете на общините в областта, представители на институции, съсловни организации и граждани.

Участвайте в дискусия със заместник-министър Нанков

Нанков уточни, че в Бургаска област продължава реализацията на важни пътни проекти. До края на май ще започне изграждането на обхода на Поморие, който е последният етап от проекта за разширение на участъка Бургас - Слънчев бряг с вложени още 20 млн. лв. от националния бюджет.

През следващата седмица ще бъде даден старт и на реконструкцията на изхода на Бургас в посока кв. "Ветрен" и магистрала „Тракия“. Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ предстои рехабилитация на общо 33,5 км от третокласния път Айтос - Провадия.

Започва и рехабилитацията на обхода на Камено. Има напредък и по друг важен за общината и областта проект - тази година ще стартира процедурата за инженеринг на връзката чрез северен обход на Бургас от магистрала „Тракия“ до Слънчев бряг.