Кметът Николов и представители на фирмата разговаряха с местни жители
Кметът Николов и представители на фирмата разговаряха с местни жители / Пресцентър Община Бургас

Специалисти от "Геозащита" ще направят спешен оглед на крайбрежното свлачище на улица "Черно море" в квартал "Сарафово". За това се разбраха днес кметът Димитър Николов и управителят на фирмата. До края на седмицата оттам ще направят проучване и изследване на терена и ще оформят предписания за аварийни укрепителни действия.

Община Бургас информира с писмо и Министерството на регионалното развитие и благоустройството за проблема и ще кандидатства за финансиране за проектиране и цялостно укрепване на бреговата ивица в квартала.

В работата на специалистите ще се включат и представители на ВиК Бургас, които да предложат решения за изграждането на отводнителна система както в застрашената от свлачище зона, така и в други части на квартала, които са потърпевши от наводненията.

Междувременно специалисти от Агенция "Пътна инфраструктура" извършиха оглед на свлечения насип на надлеза до Летището. Очакват се предписанията на експертите за ремонтни дейности на съоръжението. Веднага след изработване на проекта ще започнат и ремонтните работи, а до техния край пътят ще остане затворен за движение.