/ Снимка: Кметство Господинци
От следващата седмица започва провеждането на заседания на Областни консултативни съвети по плодове и зеленчуци в страната. Целта е по-добра връзка между регионалните структури на Министерство на земеделието, и производителите на плодове и зеленчуци по места.

По време на срещите се провежда дебат за условията за допустимост по схемите за обвързано подпомагане за животни, плодове, зеленчуци и зеленчуци оранжерийно производство, популяризират се добрите практики и възможностите за развитие на земеделците по места.

Експерти от Областните дирекции „Земеделие“ оказват съдействие при кандидатстването по различни схеми за държавни помощи, както и за текущи и предстоящи приеми по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година.

Дневният ред на заседанията включва и изслушване на земеделските стопани по възникнали проблеми на местно ниво и предприемане на мерки за решаването им. В Бургас срещата е в 14.00 часа на 16 юли, в Областната дирекция „Земеделие“ на улица „Фердинандова“ 3, етаж 3.