Ватерполистите от Черноморен на финал
Ватерполистите от Черноморен на финал / netinfo

Юношите старша възраст на "Черноморец" завършиха без загуба в квалификационната си група от държавното първенство по водна топка. Въпреки перипетиите, през които преминаха състезателите и треньорите на бургаския клуб, ватерполистите ни успяха да се справят с конкуренцията и ще играят във финалната шестица заедно с "Локомотив-Н.Н", "Славия", "Аква спорт", ЦСКА и "Комодор".
Часове преди мача на нашите със "Славия", микробусът, превозващ състезателите, аварира на магистралата, което доведе до форс мажорни ситуации. Едва седем от ватерполистите пристигат в столицата и "изковават" авторитетна победа с 14:2 срещу "белите". Неприятната случка е станала в късния следобед на 5 февруари, между Пловдив и Пазарджик, преди първия двубой на бургазлии в квалификациите от новия сезон на държавното първенство по водна топка за юноши старша възраст.
Със съдействието на Община Бургас и "Бургасбус" е изпратен 18-местен бус, който върна спортистите ни от столицата.
След "Славия" бургаските ватерполисти победиха "Арда Уникум" със 17:2 /мачът е бил прекратен в третата част по правилото за разлика от 15 т. в резултата/, "Черно море" с 14:4, КПС "Варна" с 11:5. Дербито в групата срещу шампиона "Локомотив-Н.Н." завърши без победител 6:6. Най-много за пропуснатите точки може да съжалява бургаският тим, който ако не беше пропуснал общо четири зони в мача, изходът от двубоя можеше да бъде с друг край.
Първа шестица: "Черноморец", "Локомотив-Н.Н.", "Славия" "Арда Уникум", "Черно море" и КПС "Варна". За разпределение на местата от седмо до 11-о ще играят КПС "Варна", "Арда Уникум", "Черно море", "Левски" и КВТ "Ботев".
От 12 до 14 февруари отново на басейн "Диана" ще се проведат мачовете от квалификационна група "А" от държавното първенство за мъже. И тази година "Черноморец" ще участва в надпреварата, в компанията на шампиона ЦСКА, "Комодор", "Локомотив" /Русе/, "Арда Уникум" и "Славия".