носия
носия
Известната тракийска певица с добруджански корени Ваня Вълкова е специалния гост на клуб-ресторант „Ла Ви“ във вечерта на балканската музика. Гласовитата изпълнителка пристига на 5 април, петък, за да представи най-доброто от творчеството си.

След рожден ден в Кения Стефан Диомов тръгва на турне

Началото е 19.00 часа, а покани са отправени към всички почитатели на фолклора на Балканите. За резервации: 0878/ 47-07-87. Домакините анонсират и впечатляващата биография на народната изпълнителка: Ваня е от Добрич, завършва Музикалното училище в Котел, а след това и АМТИИ - Пловдив със специалност „Народно пеене и гъдулка“.

В периода от 1998-2000 г. е солист на оркестър „Канарите“, а от 2004 г. - на оркестър „Млади тракийци“ от Раковски. Издава самостоятелни албуми, в който си партнира с музиканти като Петър Ралчев, Георги Янев, Пейо Пеев и други. Носител е на множество награди от конкурси и в постоянни творчески контакти с Оркестъра за народна музика на БНР.

И работи по различни музикални проекти. Гласът ѝ звучи както от концертния подиум, така и от по-камерни сцени, от множество лични събития и навсякъде, където тракийската и македонската музика събират почитатели.