В Созопол изграждат собствен водоем за питейна вода
В Созопол изграждат собствен водоем за питейна вода / netinfo
Созопол ще посрещне предстоящия туристически сезон с нов собствен водоем за питейна вода. Строежът на новото съоръжение бе открит днес с водосвет, а след това кметът на Созопол Панайот Рейзи ритуално разби бутилка шампанско в багера, направил първата копка. Новият водоем е на стойност 1,2 млн.лева, като средствата са осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/ по съвместен проект с Община Созопол. Изпълнител на обекта е “Санта Марина”АД. Изграждането на водното съоръжение ще приключи до началото на новия туристически сезон, съобщи при откриването изпълнителният директор на дружеството арх. Николай Николов.

Новото съоръжение ще гарантира постоянно налягане във водоподаването на Созопол и ще осигури воден резерв при евентуални аварии, уточниха специалистите.

На откриването присъстваха председателят на Общински съвет-Созопол Красимира Германова и общински съветници, новите зам.кметове Катя Стоянова и Симеон Симеонов, гл.секретар на общината Веселина Спасова и др.