В нощта на музеите – без пари
В нощта на музеите – без пари / РИМ-Бургас

В нощта на музеите 21 май, тези културни институции в Бургас обявиха свободен вход. Музеите и галериите ще отворят от в 18:00 и ще работят до до 24:00 часа. Програмата тази година е изключително разнообразна.

В 18:00 часа, в Археологическата експозиция ще бъдат открити изложбите:
"Луковитското съкровище", "Споменът за Велика България: Съкровището на кан Кубрат от Малая Перешчепина" и- "Златните накити на тракийската жрица Лесескепра"

В 18:30 часа, в Историческата експозиция ще бъде откритаа най-новата експозиция на Регионален исторически музей-Бургас: "Стена на буквите. Писмени знаци на древността".

В нея върху керамични пана са представени са 11 древни писмени системи - египетска, шумерска, финикийска, микенска, древногръцка, брахми, латинска, китайска, арабска, глаголица и кирилица.

В 18:45 часа започва фолклорна програма в двора на Етнографската експозиция. Петнадесет минути след това там ще бъде открита гостуващата изложба „Как оживява дървото".

Природонаучният музей няма да приема посетители, той като сградата, в която се помещава, се намира в дългосрочен ремонт до края на годината.