В интернет: Бургазлия продава хлебарки, домашно производство

Гадинките не са капризни, ядат всичко, включително и себеподобни, казва търговецът

/ Интернет
Гадинките не са капризни, ядат всичко, включително и себеподобни, казва търговецът
Хлебарки, отглеждани в бургаския комплекс „Меден рудник“, се появиха в сайт за онлайн търговия. Най-евтини са екземплярите с големите 3-4 см., които се продават по 60 стотинки парчето. Гадинка с големината на детска ръчичка струва 3 лева. Това показа репортерска проверка.

Насекомите се отглеждат грижливо в домашна ферма, уточнява продавача. Не са капризни, могат да се хранят с почти всичко, а когато няма продукти, се самоизяждат.

Кубински летящи хлебарки атакуват София

Стоката е вносна, подчертава търговеца и уточнява, че хлебарките му не приличат на местните видове, които кръстосват апартаментите в панелните комплекси в Бургас. Те, обяснява ексцентричният продавач, според географското разположение на квартала, влажността на въздуха и социалния статус на собствениците на жилища, са различни мутации.

Така например, насекомите, които се превърнаха в истинска напаст за жителите на „Лазур“ са черни и значително по-големи от тези в „Братя Миладинови“. Във „Възраждане“ са кафеникави и доста дребни. Притискан от „Лазур“ и „Изгрев“, в комплекс „Зорница“ се срещат няколко вида.
 

Хлебарките имат пет пъти по-силна захапка от човешката

Търговецът обяснява, че видовете, които предлага са селектирани крилати и са подходящи за храна на тирариумни животни. Развъждат се бързо и лесно. За отглеждането им не е нужна специална техника.