В Бургаско яко се краде ток
В Бургаско яко се краде ток / снимка: Дарик Бургас
В Бургаско яко се краде ток
31387
В Бургаско яко се краде ток
  • В Бургаско яко се краде ток

Щетите от кражби на електроенергия, от началото на годината, в Бургаска област са на обща стойност 285 580 лева. В тази сума влизат и откраднатите съоръжения – кабели, оборудване, електромери и части от трафопостове.

Това съобщи днес Гочо Чемширов, директор „Регулационен мениджмънт” в EVN. От електропреносната компания представиха в Бургас нейното текущо състояние. От януари до момента, тя е вложила 10 милиона лева за развитие на своята мрежа в Бургаска област.

Ръководството смята да повиши още повече сигурността на своите потребители, като си сътрудничи с оторизираните за това институции и продължи инвестициите в своята инфраструктура.

От началото на 2010 година до момента  ЕVN е изградила 134 километра нови електропроводи средно и 234 километра нови електропроводи ниско напрежение, както и 135 нови трафопоста и възлови станции.

Чуйте повече за инвестициите на компанията и загубите от кражбите на ток от Гочо Чемширов, директор „Регулационен мениджмънт” и Петър Костадинов, от отдел „Комуникации”