/ Пресцентър
„Robo Challenge Burgas” ще изправи утре роботи в сурова битка на площад „Тройката“. Нейното начало е 15.00 часа. Тя ще протече в четири етапа - мини сумо, следене на линия, състезание с Лего и демонстрация.

Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

В него ще участват учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, Природоматематическата гимназия, Електротехникума и Механотехникума.

Освен съревнованието, те ще представят в специално уредена шатра, свои макети и инсталации. В нея всеки желаещ ще получи информация за професиите, които предлагат училищата.

Публиката също ще може да се включи с конкурс за най-добра снимка с дрон. Жури ще определи най-добрите фотоси, а за победителите са предвидени награди.

Снимките да бъдат изпращани на email адрес: cko_burgas@abv.bg. При лоши метеорологични условия състезанието ще се проведе във фоайето на  Културния дом на нефтохимика.