Успешна година за морските летища
Успешна година за морските летища / netinfo

Една успешна година от влизането в сила на договора за концесия на летищата във Варна и Бургас отбеляза немско-българското дружество „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД, което на 10 ноември 2006 година пое управлението на морските летища.

През първата година дружеството-концесионер изпълни поетите съгласно договора ангажименти за: незабавни инвестиции за подобряване на обслужването, чрез увеличаване на капацитета на летищата и доставка на нова техника, повишаване квалификацията на работниците и служителите, привличане на нови авиокомпании и откриване на нови линии,  стартиране процеса по подготовка на проектите за изграждане на нови, модерни пътнически терминали.

В началото на активния летен сезон капацитетът за пристигащи и заминаващи пътници на летищата във Варна и Бургас бе значително увеличен, посредством пускането в експлоатация на временни пътнически терминали и доставка на допълнително оборудване, като багажни ленти, гишета за регистрация на пътниците и др. Доставена бе нова техника за наземно обслужване, с чиято помощ бе подобрено и улеснено обслужването на въздухоплавателните средства.

Предстои закупуване на нови противопожарни автомобили, ремонт и реконструкция на съществуващите съоръжения от вътрешните разпределителни мрежи и изграждане на нови съоръжения от електрическата инфраструктура на летищата във Варна и Бургас.