Условна присъда за смърт на пътя
Условна присъда за смърт на пътя / netinfo

Условна присъда от две години и осем месеца получи 62-годишният Иван Чипилски. Преди девет месеца той блъсна мъж и жена на вече заличената пешеходна пътека до магазин "Била" преди кръстовището "Трапезица" в ж. к. Братя Миладинови.
След катастрофата на 14 януари 2015 г. 65-годишният пешеходец Кънчо Михалев получи много тежки травми и въпреки усилията на лекарите, почина в бургаската болница. 45-годишната Димитринка Райколова, която е била заедно с него, имаше множество наранявания и беше настанена в Отделението по ортопедия.
Окръжен съд - Бургас осъди Чипилски на лишаване от свобода за срок от две години и осем месеца, с петгодишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от пет години
Подсъдимият Чипилски е признат за виновен в това, че на 14 януари 2015 г. в Бургас, на пешеходна пътека тип М8.1, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, нарушил правилата за движение. Чипилски управлявал автомобила със скорост от 60,8 км/ч и допуснал пътно-транспортно произшествие с пресичащите пътното платно на пешеходна пътека пешеходци.