“Ура! И майките са хора”
“Ура! И майките са хора” / netinfo
Специалните автобуси за трудноподвижни бургазлии, ще могат да бъдат ползвани и от майки с деца. Облекчението влиза в сила от днес- информират от общинската фирма Бургасбус. Така освен гражданите със затруднения при придвижването и бременните жени от екстрата ще се ползват и майчетата с детски колички. Специализираният транспорт обслужва линиите 211, 12 и 12А. Цената на билета е 0,90 лв. Микробусите предназначени на бургазлиите с различни двигателни проблеми се движат от началото на месеца и спират в предната част на всяка спирка по посока на движението.

Право на ползване на тази услуга без заплащане имат притежателите на карти за градски транспорт с общинско намаление – образци 6.И, 6.И.2, 6.И-1 и 6.И.2-1 със съответните проценти за нетрудоспособност-съобщават от общината. Всички останали без карта плащат цената на билета.

Придружителите не могат да ползват специализирания транспорт без правоимащото лице. От фирмата напомнят, че учениците и студентите в бургаските училища ползват карти с общинско намаление и през летните месеци.