Уникален спортен комплекс за Балканите ще изграждат в Бургас
Уникален спортен комплекс за Балканите ще изграждат в Бургас / netinfo
Идеен проект за международен спортен комплекс „Черноморец – Арена”  беше представен в Бургас. Комплексът ще бъде изграден в района на промишлената зона в Бургас, на мястото на настоящия стадион. Реализацията му възлиза на близо 500 млн. евро, а изграждането му ще отнеме три години, прогнозира председателят на съвета на директорите на „Черноморец” – Митко Събев. Внушителния стадион с помещения за всички видове спорт, бизнес център, хотелска част, МОЛ и атракциони за над 20 хиляди души капацитет ще бъде с синхорнизирана с обкръжаващата го среда архитектура и ще съчетава всичко необходимо, както за спорта, така и за развлечения за всички възрасти и интереси, обясни ахритект Петко Йовчев – автор на проекта.

Реализацията на подобен проект ще помогне за разрастването на града и разкриването на представителства на големи търговски марки.

Според кмета Димитър Николов реализацията на мащабния проект ще доведе до голямо икономическо оживление. „Бургас ще разполага с един от най-атрактивните и внушителни спортни комплекси на Балканите, което неминуемо ще доведе не само до голямо икономическо оживление, ще реши много проблеми свързани с трафика, поради огромното пространство за паркиране на автомобили и допълнителните пътни връзки. Това ще доведе и до развитието на много видове спортни дисциплини в това число и нов гребен канал”, каза за Дарик кмета Димитър Николов.

Възможността новия стадион „Церноморец” да побере над 6000 души ще бъде ли шанс кмета Димитър Николов да покани световни звизди в Бургас, чуйте от звуковия файл.