Учителите: Президентът да се намеси в преговорите
Учителите: Президентът да се намеси в преговорите / netinfo
„Декларация против лъжата” гласуваха 95 представители на стачните учителски комитети в Бургас. В нея те настояват да бъдат прекратени преговорите с министрите Д.Вълчев и П.Орешарски, които „размотават нещата” и не са имали намерения за сериозни преговори.Това заяви Таня Новакова от стачния комитет и добави, че в разговорите трябва да се включат президентът и министър –председателят. Бургаските учители искат нов екип за конструктивни преговори, защото иначе се отива към нулева учебна година.

По препоръка на наблюдаващите лекари преустановена е гладната стачка в Гимназията за чужди езици „Васил Левски”,защото учителите са вече в крехко здравословно състояние. Продължават да гладуват преподаватели в Музикалното училище, СОУ „Йордан Йовков”, ОУ „Пейо Яворов”. Призивът на стачния комитет вече е „Нека да стачкуваме, а не да гладуваме”.

Утре протестите продължават с митинг . В сряда ще бъде организирана седянка на пл. Тройката, в четвъртък ще се проведе автошествие, а в петък учителите ще представят учителското творчество по време на стачните действия и ще изиграят "хорото на търпението".