Учители обявиха гладна стачка
Учители обявиха гладна стачка / netinfo
Според Таня Новакова от Учителския синдикат в Бургас, вече няколко часа гладуват 2 учителки от Френската гимназия, 2 от Руската и 4 от Музикалното училище. Според непотвърдени данни, едва днес се оказа, че от самото начало на протеста, вече 4 дни, гладува една учителка от целодневна детска градина “Теменуга” в село Ахелой.

Същинската гладна стачка ще започне официално след обстоен медицински преглед на обявилите се в 14 часа в централата на КНСБ в Бургас. Учители от девет училища постоянно заявяват желание да се присъединят към гладния протест на своите колеги, каза още Новакова.

От Бургаския клон на Асоциацията на таксиметровите шофьори са поискали да подкрепят учителите по време на техния митинг-шествие от 16 часа с автопоход по улиците на целия град. “Заради нежелание да нагнетяваме обстановката в града отказахме” - уточни Таня Новакова и съобщи, че въпреки това, такситата в Бургас ще карат на запалени фарове в продължение на един час, а на някои коли ще бъдат поставени плакати, изработени от протестиращите учители.