Учители искат връщането на кариерни центрове
Учители искат връщането на кариерни центрове / netinfo

Да бъде възстановена дейността на центровете за кариерно развитие и консултативните центрове, предлага шефът на бургаския инспекторат по образованието - Виолета Илиева. Това стана по време на форум в Бургас, посветен на проекта за Закон за предучилищното и училищното образование.
В дискусията се включиха експерти от Министерството на образованието, младежта и науката, народните представители Димитър Бойчев, Катя Чалъкова и Румен Стоилов, парламентарният секретар на МОМН Драгомир Маноилов, зам.-кметове на общини, както и директори на училища и детски градини от Бургаска област.
„Този законопроект ще промени част от негативните разбирания, натрупани до този момент. Основната ни цел е да подобрим качеството на образованието в България, а това няма как да стане без силната и водеща роля на учителите", сподели народният представител Румен Стоилов, който е член на ресорната комисия в НС.

Една от основните теми бе свързана с обществените съвети и участието на родителите в тях. Билингвалното обучение в езиковите гимназии да бъде вписвано в дипломите на завършващите ученици беше друг акцент от срещата. Голяма част от представителите на учебните заведения бяха подготвили писмени предложения и становища, които връчиха на експертите от МОМН.