Ученици от седем държави се запознаха с българското производство
Ученици от седем държави се запознаха с българското производство / netinfo
На 6 октомври ученици от 7 европейски държави посетиха завода за захарни изделия на „Победа“ АД в гр. Бургас. Международното посещение се реализира като част от проекта „Help the Earth: reduce, reuse, recycle” с подкрепата на европейската програма Еразъм+ и в партньорство с  ОУ „Св. Княз Борис I” гр. Бургас.

Ученици от седем държави
netinfo

В гостуващата група имаше ученици на държавите Финландия, Гърция, Латвия, Полша, Словения, Испания и Турция, а от българска страна гости бяха Директорът на училището - г-жа Галина Жишева и част от нейния екип.
В рамките на визитата гостите научиха любопитни факти за основаването на „Победа“ и развитието на завода през годините. Производственият директор на компанията – г-н Николай Зунев, лично разведе групата в цеховете за производство на бисквити и вафли и показа на децата как се създават известните български бисквити „Закуска“. Малчуганите бяха запознати с важните стандарти по безопасност и качество, в синхрон с които функционира производствения цикъл на компанията и получиха сертификат за своето посещение.
На финала всички ученици получиха и „сладки“ подаръци от „Победа“,  с които отнесоха малка част от гр. Бургас и България в своите родни страни.
В програмата на децата бяха включени още посещения на забележителности в град Бургас, Музей на солта в гр. Поморие, Атанасовско езеро, архитектурни и археологични забележителности в град Несебър и Созопол, Природен парк Странджа, с. Граматиково – Експозиция – Горска сбирка и други.