Участвайте в състезание на NASA
Участвайте в състезание на NASA / www.opr.refer.org

Природоматематическата гимназия „Академик Никола Обрешков” е домакин, на 12 и 13 април, на международно състезание за новаторски идеи International Space Apps Challenge, което се ръководи от американската агенция за космически изследвания NASA. НАучната надпревара е в стил „хакатон”.

България ще се състезава на глобалните финали с най-добрите две решения в София и най-добрите две в Бургас. Идеите за решаване през тази година ще бъдат в една от следните категории: роботика, космически технологии, пилотируеми космически кораби, глобални климатични промени и астероиди.

Могат да участват екипи от всички възрасти, ученици, студенти, професионалисти и експерти, програмисти, инженери, проектанти, еколози, дизайнери, изследователи, предприемачи и всички, които имат желание и мотивация да дадат своя принос в решаването на глобалните проблеми в света.

Повече информация на сайта на състезанието за България: http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg, както и на основната страницата на състезанието: https://2014.spaceappschallenge.org/.