Убийство в затвора в Бургас. Двама лишени се сбили зад решетките, което довело до смъртта на единия затворник.

Инцидентът се е разиграл днес около 11.00 часа, когато в МВР Бургас е получено съобщение за инцидент в корпуса на бургаския затвор, възникнал при спречквания между двама лишени от свобода.

БГНЕС

Мъжете са на 30 и 66 години. И двамата затворници са изтърпяващи наказанието за извършени кражби. Затворниците били разтървани от дежурните надзиратели, когато по-възрастният се строполил на земята. Пристигналите на място медици констатирали смъртта на мъжа.

БГНЕС

Своевременно е сформиран екип от служители от отдел "Криминална полиция" и отдел разследване при ОДМВР, които веднага да извършват първоначален оглед. Видими сериозни травми по тялото на 66-годишния мъж не са забелязани. Тялото му е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към УМБАЛ Бургас, уточниха от полицията.

БГНЕС

Към момента не може да се потвърди причинно-следствената връзка между спречкването и настъпилата смърт на затворника, казват от МВР Бургас.

Ще бъдат изчакани данните от предстоящата аутопсия, които по безспорен начин да определят причината за загубата на жизнени показатели у 66-годишния лишен от свобода. По случая тече разследване.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС