Убийство, разкрито за 24 часа
Убийство, разкрито за 24 часа / netinfo

Полицията разкри само за едно денонощие убийство на клошар в центъра на града. Друг скитник съобщил вчера за открит труп на мъж в постройка на улица „Климент Охридски” 37. След бързите действия на оперативните работници, била установена самоличността на жертвата – Димитър Иванов, от Бургас, на 55 години, бивш притежател на жилищна кооперация, проиграл я на хазарт.

Констатирано е, че неговата смърт е настъпила вследствие на множество тежки удари по главата и тялото и душене. За няколко часа са детайлизирани контактите на самотника, като съмнението паднало върху 49 годишния Здравко Караджов от село Русокастро. Той пребил до смърт своя съжител, след което се оттеглил в друга стая на тяхното обиталище и по-късно съобщил в полицията, че го открил мъртъв.

Караджов се опитал да заблуди разследващите, че изобщо не познава Димитър Иванов и през последните дни не е бил в Бургас. Въпреки това, неговото съпричастие към извършеното убийство е доказано по безспорен начин, то е било заради пиянство и битов скандал. Повдигнато му е обвинение по член 115 от Наказателния кодекс, „за умишлено убийство”.