Пусковият срок за салона е 357 дни, смятано от днес
Пусковият срок за салона е 357 дни, смятано от днес / Веселин Максимов
Търговската гимназия в Бургас ще има собствен физкултурен салон почти след една година. Това стана ясно днес, на първата копка на бъдещото съоръжение, което ще бъде оборудвано по всички съвременни правила на училищния спорт. То ще бъде свързано с топла връзка към сградата на гимназията, ще бъде с размери 14 на 24 метра и височина над 6 метра. Капацитетът му ще бъде за спортни състезания с около 200-250 човека.

Към него ще има още помещения за съблекални за момичета и момчета с душове и санитарни възли, тренировъчна зала, кабинет за учителите по физкултура със санитарен възел и съблекалня, складове за спортен инвентар и оборудване и помещение за хигиенист. Ще разполага с игрища за волейбол, баскетбол и мини футбол, а двора до него ще бъде ремонтиран и превърнат в мултифункционална спортна площадка.

В гимназията ще бъдат изградени още работилница, бюфет и нови стълбищна клетка и асансьор, които да обслужват всичките етажи на съществуващата сграда на гимназията. Реконструкция ще претърпят и кабинетите за професионално обучение, както и всички санитарни възли, които ще бъдат съобразени с нуждите на хората с увреждания. Цялата сума за строителството е 1 100 000 лева, срокът за изработка – 357 дни от днес.