Търговци протестираха срещу „ЛАФКА”
Търговци протестираха срещу „ЛАФКА” / Красимир Калудов

 

Със скандал и закъснение започна заседанието на Общинския съвет в Бургас. Причината за това беше протест на собственици на павилиони, които демонстрираха срещу точка от дневния ред за промяната на местна наредба, позволяваща на всеки търговец на цигари и пакетирани стоки да има само един павилион.

Внесената докладна е на съветниците от ГЕРБ – Бургас. Те твърдят, че така се стимулира конкуренцията, но местните подозират, че идеята за промяна на наредбата е в полза на станалата известна верига „ЛАФКА”, която за по-малко от две седмици инсталира осем павилиона в Бургас.

Търговците се оплакаха пред Дарик, че условията, на които трябва да отговарят са жестоки и някои от тях дори имат три мивки, поставени в павилион, докато обектите на „ЛАФКА” нямат такова оборудване и са с размери, най-много 2 на 2 метра. Предстои разглеждане на въпросната точка от дневния ред.

Около 500 са собствениците на павилиони за тютюневи изделия и пакетирани стоки в Бургас, които се опасяват, че ще изгубят своята работа и препитание, ако предложението на групата съветници от ГЕРБ.