Триумф на Лобошки в “Бургас и морето 2015”
Триумф на Лобошки в “Бургас и морето 2015” / netinfo

Тридесет и третото издание на конкурса за българска песен "Бургас и морето" се превърна в триумф на композитора Светослав Лобошки. Негови произведения спечелиха първо, второ място и наградата на публиката. Песента-победител изпя Ивайло Колев, който преживя изключително емоционално този момент. Оказа се, че това е първата спечелена награда в неговата кариера и тя му дава амбиция да се развива.
Кметът Димитър Николов връчи един от призовете, а при откриването каза:
"Фестивалът "Бургас и морето" е част от емоцията на нашия град. Той остана един от малкото, които поощряват българските творци да създадат прекрасни мелодии и текстове. Това го прави важен и необходим.".
За доброто настроение на публика и изпълнители се погрижиха водещите - актьорът от "Комиците" Ненчо Илчев и актрисата от хитовия сериал "Домашен арест" Мая Бежанска. Жури на "Бургас и морето 2015" бяха четирима доказали се български музиканти: Митко Щерев, Стефан Димитров, Орлин Горанов и Дани Милев, които даваха оценки в реално време след всяка изпята песен.
Сред публиката имаше много познати лица от малкия екран - Йорданка Христова, Драго Драганов, агент Тенев, актьорът Пламен Манасиев и др.