Центърът  за деца и младежи в с. Атия отбелязва три години успешна дейност
Центърът за деца и младежи в с. Атия отбелязва три години успешна дейност / netinfo
Центърът за деца и младежи в Атия отбелязва три години успешна дейност. Първите посетители са настанени в него на 4 февруари 2017 година. Всички 13 обитатели на дома са с умствени и физически увреждания и са на възраст между 7 и 26 години.

Шест от децата, които са в по-добро здравословно състояние, ходят на училище в училище „Христо Ботев”  в съседния град Черноморец, където за тях е разкрита паралелка за ученици със специални образователни потребности.

Останалите шест всеки ден се обучават в изнесена сборна помощна паралелка към същото училище  от специален педагог, психолог,  логопед и  учител по физическа култура и спорт.

Това са децата и младежите с  най-тежко здравословно състояние, невербални, две в инвалидна количка, едно незрящо. Една девойка усвоява начални професионални умения в обслужването на индивидуална форма на обучение.

В Центъра работят 12 души, заедно с управителката, Лидия Дикова. Девет детегледачки осигуряват денонощна грижа. На разположение всеки ден са социален работник и медицински специалист.