Трендафилът мирише, бодилото боде...
Трендафилът мирише, бодилото боде... / Дарик Бургас
Трендафилът мирише, бодилото боде...
45288
Трендафилът мирише, бодилото боде...
  • Трендафилът мирише, бодилото боде...

Над 30 групи и индивидуални изпълнители преминаха през сцената на втория ден на фестивала „Сребро в косите, песни в сърцата”, който се провежда в Бургас. Форумът на самодейците е насочен предимно към музикалните вкусове на пенсионерите у нас

Заради големия интерес към фолклора, обаче, днес също имаше изпълнения в този стил. Началото на старите градски дадоха достолепни мадами с капелини дамска формация „Хризантеми” от село Богданово, община Нова Загора.

И хоровете и самотните артисти изпълниха салона и сцената на Военния клуб в Бургас, заради искрена любов към хубавата песен, пък била и тя в какъвто и да е жанр и стил, сподели за Дарик Йорданка Костова от песенен клуб „Морски звуци” – Бургас.

Въпреки огромният брой участници и днес, както и вчера, организацията беше желязна. Никой не показа капризи на примадона, никой не поиска да бъде сменен графика на явяване пред публика, а паузата между групите беше най-много пет минути, за радост на зрителите.

Макар че изпълняват стари градски и шлагерни парчета, дамите показаха и модерно и мащабно мислене. Госпожа Костова от „Морски звуци” сподели, че няма нищо чудно, ако в най-скоро време чуем нея и останалите дами да представят... рап

Първото издание на фестивала „Сребро в косите, песни в сърцето” няма конкурсен характер. Заради доброто настроение, което породи това условие, то ще се запази. А идеята е фестът да стане ежегоден и да се превърне в емблема на фестивалите за пенсионери у нас.

Чуйте повече в звуковия файл