Пристанище Бургас
Пристанище Бургас / netinfo

Авторитетното издание „CruiseTimes“ прояви интерес към Бургас като круизна дестинация. Медията изпрати специален кореспондент, който на място да се запознае с условията при обслужване на пасажерите в пристанище Бургас и възможностите на региона като туристическа дестинация. Представянето на Бургас в специализираното издание /е-сайт и списание/ за круизна индустрия е резултат от постигната договореност между „Пристанище Бургас” ЕАД и главния редактор на медията Франсис Генън (Frances Gannon).
CruiseTimes е една от трите световни специализирани медии, отразяващи дейността на най-голямата световна асоциация на круизните портове MedCruise.
Репортерът Шейн Мълейн ( Shane Mullane) е натоварен със задачата да проучи региона, да се запознае с историческите и природни забележителности, възможностите за туризъм и функционалността на Пасажерския терминал в Бургас. По време на престоя си представителят на медията посети „Пристанище Бургас” ЕАД, разгледа Морска гара и реновираната „Магазия 1”, качи се на ветрохода „Rainbow Warrior” и се запозна с кампанията на Greenpeace „Свободни от пластмаса”.