Общината отпуска за всяко новородено дете еднократна помощ от 2000 лв. и отделя и средства за разходи по инвитро процедури
Томая, Кира, Фрея, Дамир, Теодорос, Крисиян - това са по-нетрадиционните имена, с които са кръстени новородените деца през миналата година в Община Несебър.

Общината е подкрепила финансово родителите на 206 новородени. Еднократната помощ е в размер на 2000 лв, а общата сума, която e изплатeна, възлиза на  412 000 лв.

Как изменението на климата променя теглото на новородените бебета

През 2023 година са се родили три двойки близнаци. От 206 деца - 111 са момчета, 95 са момичета. За 2023 година Общината е подкрепила финансово и седем двойки за инвитро процедури с общо 14 000 лв.

Един от приоритетите в социалната политика на Общината е грижата за най-малките и техните родители, както и стремежът да създава добри условия на живот, с които да задържи младите хора да живеят и работят на територията на общината.

Припомняме, че от 2007 година Община Несебър отпуска за всяко семейство с новородено дете еднократна помощ от 2000 лв., а няколко години по-късно отделя и средства за разходи по инвитро процедури на двойки и семейства с репродуктивни проблеми.
Галя Тенева, БТА