Тийнейджъри ограбиха автомобили в бургаски сервиз
Тийнейджъри ограбиха автомобили в бургаски сервиз / Дарикнюз, архив

Задържаха четирима тийнейджъри извършили три кражби на части и вещи от МПС. В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас са установени извършителите на деянията - това са : 16 год. Д.А., 15 годишния М.С., брат му - Й.С., 17 годишен и 17 годишния С.С., всички от бургаския квартал «Победа».

На 15.04.т.г. младежите влезли в двор на сервиз «Скорост», разположен на ул. «Индустриална» № 94, проникнали в л.а. «Опел Зафира» и откраднали части от двигател. От л.а. «Ленд Роувър - Фрийлендер» взели разглобен ремонтиран двигател с оборудването му. Накрая през незаключената врата е проникнато в пикап «Рено канго» като е отнета пътническа седалка и метална решетка към товарното отделение.

Част от вещите-предмет на престъпленията са начупени и предадени на пункт за изкупуване на черни и цветни метали. По данни на управителя на сервиза стойността на отнетите вещи е 6 450 лв. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава.