Технически проблеми пречат на арабите да летуват в Бургас
Технически проблеми пречат на арабите да летуват в Бургас / netinfo

“Бургас е много добре познат като туристическа дестинация в целия арабски свят, но редица технически проблеми пречат на арабските туристи да летуват у вас”, каза днес в Бургас иракският посланик у нас Хайдер Ал-Барак. Той, начело на делегация на дипломати от арабския свят се срещна с кмета Йоан Костадинов.

 

Като трудности пред летовниците от Близкия Изток, Ал – Барак посочи трудното получаване на туристическа виза и липсата на авиолинии от там до България. Полети има само през летния сезон, уточни посланикът, и то твърде разредени – Кувейт–Бургас, Кувейт–Варна и Йордания–Варна.

 

Хайдер Ал-Барак сподели мнението си, че изграждането на петролопровода “Бургас-Александруполис” ще има огромно отражение за развитието на Бургас, тъй като тук ще пристигнат големи инвестиции, включително и от арабския свят.

 

Кметът Костадинов пожела мир и здраве на арабските народи, чрез техните посланици, като добави, че в България всички желаят незаконно осъдените в Либия медицински сестри да се върнат по-скоро у дома.

 

Либийският посланик у нас не присъстваше на срещата.