Театърът е станал страхотен
Театърът е станал страхотен / Дарик Бургас
Театърът е станал страхотен
47946
Театърът е станал страхотен
Театърът е станал страхотен
  • Театърът е станал страхотен
  • Театърът е станал страхотен

Приключи дългоочакваният ремонт на обществената зона на театър „Адриана Будевска”. Резултатите от него са впечатляващи, в това се увериха днес посетителите на детското представление „Червената шапчица”. Фасадата е цялостно санирана, покривът е ремонтиран, подменени са електрическата и ВиК инсталации, поставено е ново отопление.

В главната зала са поставени чисто нови кресла, местата там вече са 298. Новият мокет е от негорима материя. За хората с физически проблеми и увреждания е монтирана специална рампа. В салона има места за зрители в инвалидни колички. Фоайетата са облицовани с мрамор, стълбищата са изцяло ремонтирани.

Напълно завършена е и камерна зала „Апостол Карамитев”. В зависимост от различните конфигурации в нея, местата варират от 85 до 105. Има идеи освен малки спектакли, в близко бъдеще там да протичат и джаз-концерти. Общата сума на ремонта е 1 335 000 лева, по европейска оперативна програма „Регионално развитие”.

Министерство на културата е отпуснало 180 000 лева за довършителни работи и техника и оборудване на малката зала. С помощта на Община Бургас е изцяло ремонтирано пространството край театър „Адриана Будевска” – плочник, градина и подходи.

Звуков файл 1: Директорът на театъра Борислав Чакринов

Звуков файл 2: Ръководителят на проекта архитект Теменуга Барбова