Тамплиери от цяла Европа пристигат в Равда
Тамплиери от цяла Европа пристигат в Равда / netinfo

ХVІ-тият Международен Пролетен Конвент на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България ще се проведе днес. На него ще присъстват гости - членове на Ордена от Италия, Сърбия и Румъния, в т.ч. Великият Приор на Сърбия, както и членове на Велик Приорат България от Русия, Украйна и Беларус, където Велик Приорат България е Ментор. Специалните гости от Суверенния Орден на Св. Йоан от Йерусалим са Н. Пр. Д-р Антонио Ловекио - Министър на външните работи и Н. Пр. Д-р Марио Понте - Велик Приор за България.

На церемония, в съответствие с древните обичаи и хор с църковна музика, ще се приемат Рицари и Дами от България и Русия. Ще бъде дадено официалното начало на национална подписка за канонизирането на 14 000 жители на гр. Ст. Загора, мъченически загинали за християнската вяра през август 1877 г. Ще бъде дадена и информация за проекта на Велик Приорат България за изграждане на православен параклис на река Йордан на мястото, където Св.Йоан Кръстител е покръстил Христос.

Орденът у нас: Историята на Ордена на Рицарите Тамплиери в България започва през 2002 г., когато първите българи са посветени в рицарство в Австрия, Сърбия и Италия. На 18 август 2008 г. Велик Приорат България е приет за пълноправен член на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим - неправителствена организация със седалище Женева, със специален консултативен статут към ООН и член на Международното бюро за мир - Нобелови награди.