Живко Табаков
Живко Табаков / Снимка: Пресцентър

 

Ограничаване на „Зелената зона” и по-евтин градски транспорт, предлага кандидатът за кмет на Бургас и общински съветник от ДБГ Живко Табаков. Въпросите, ключови в програмата на Табаков, бяха поставени на дневен ред в рамките на традиционното вече студио, организирано от кандидата.

„Важно е бургазлии да разберат, че „Зелената зона” за платено паркиране не е свързана с нещо екологично. Това е грешна представа, защото се касае за един друг тип маркировка със зелен цвят, която дава възможност за паркиране в различно часово време. „Зелената зона” със сигурност не е допринесла за екологията, а е въведена за урегулиране на паркирането. Не мисля, че с нещо се промениха трудностите с паркиране на автомобили около Морската градина. Със сигурност бих премахнал „Зелената зона” през уикендите, защото тя засегна преди всичко бизнеса”, заяви Табаков.

Той коментира възможностите за намаляването на цената на градския транспорт. На общинската сесия този месец ще се гледа докладната цената на билетчето да се върне до левче.

„В комисии само аз гласувах „за” това предложение. За жалост към докладната няма направен анализ докъде ще доведе това „Бургасбус”. Но ако това насърчи бургазлии да използват градските автобуси по-често, дори и с риск „Бургасбус” да допусне още загуби, смятам, че докладната трябва да се подкрепи. А трябва да се помисли и дали да не бъдат увеличени и възнагражденията на работещите в общинския превозвач”, каза Табаков. Според него е важно и велоалеите да бъдат изградени по европейски стандарт, а не по тротоарите.