Създават интегриран план за градско възстановяване и развитие на Бургас
Създават интегриран план за градско възстановяване и развитие на Бургас / пресцентър Община Бургас

Бургас ще има готов интегриран план за градско възстановяване и развитие до средата на 2013 г. Това обяви днес арх. Десислава Евгениева - директор на дирекция "Устройство на територията" в Община Бургас и ръководител на проект "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Бургас", финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013.

Изготвянето му ще зададе приоритетите за развитие на региона и ще определи, какво ще се бъде направено в града ни през следващите седем години. На базата на изготвената стратегия ще може да се кандидатства за отпускане на средства по еврофондовете за периода 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Бургас" е 997 490 лв., от които 49 874 лв. са собствен принос на Община Бургас. Проектът стартира през месец август тази година, а срокът му за изпълнение е 30 месеца - до декември 2013 г. В момента върви предварителен контрол от МРРБ на обществената поръчка, с която Община Бургас ще избере изпълнител на основните проектни дейности.