/ Снимка: Лалка Димитрова
Ангел Божидаров сантиментален: Баща ми беше треньор, аз съм вкарвал хеттрик...
Със скандал общинският съвет в Бургас прие да отпусне 30 000 лева за честванията по случай 100 години футбол с името „Черноморец“. Предложението разпали опозицията: 
 
„Темата е много болна. Първо изобщо не е вярно, че „Черноморец“ 1919 е продължител на традициите на „Черноморец“. Има едно огромно блато, в което са търговската марка, претенции, наследници и т.н. Председател на „Черноморец“ 1919 е прекия виновник за разрушаването на стадиона. Това е Костадин Марков по времето, когато беше заместник-кмет. Питам аз какво ще правим с тази докладна? Пир по време на чума?“, обясни той.

А колегата му и нов зам.-председател на „Заедно за Бургас“ Ангел Божидаров заяви, че заради Марков е напуснал СДС след 19 години членство. „В живота обаче трябва да се отделят личните от обществените неща“, обобщи философски Божидаров.

И допълни: „Не мога да не подкрепя тази докладна, след като баща ми беше треньор в отбора, а аз съм вкарвал хеттрик с фланелката на „Черноморец“. Дали е първоприемник или не? Да може би ПСФК „Черноморец“ са първоприемника, но поне „Черноморец“ 1919 си работят, без да искат нищо от общината. Затова нека си празнуват 100 годишнината“.

Живко Табаков пък призова вносителите да изтеглят докладната. Причината- липсвали важни подробности, като напримар- план-сметка, как ще бъдат разходвани парите. Табаков настоя до края на януари да бъде направен разчет на средствата, но предложението му не срещне подкрепата на мнозинството.

В дебатите влезе и кметът Димитър Николов: „Ясно трябва да се запише в кой параграф да бъдат записани парите, защото има два, където могат да влязат като перо – в културата и в спорта. Аз подписвам бюджета и аз нося отговорност. Не разбрах общината ли ще организира честванията, или ще преведем парите на някой, който да ги организира? Важно е да се знае!“.

Организатор на събитието е инициативен комитет. В него влизат бивши играчи, президенти, треньори...в момента обаче не може да се каже колко точно ще струва всичко, поясни Станимир Апостолов- един от вносителите на докладната.

„Не става въпрос за това, че общината ще дава пари на някой. А за създаване на инициативен комитет, който ще организира тържествата. Не мога да си представя, че общината няма да отдели пари за сто години от създаването на българскя футбол“, заяви Георги Дракалиев.

Калчо Белов- председател на комисията по спорт обяви, че е подписал докладната с ясното съзнание, че се прави нещо полезно за бургаския футбол.„Имаме два бранда – „Черноморец“ и „Нефтохимик“. Общината е част от тях и хората трябва да се гордеят с това. Моментното им състояние е без значение. Ние трябва да ги браним“, подчерта съветникът от ГЕРБ.