“Сънрайз”  с Джон Лоутън и Кен Хенсли  на Аполония
“Сънрайз” с Джон Лоутън и Кен Хенсли на Аполония / netinfo
Бургаската група “Сънрайз” заедно с рок звездите Джон Лоутън и Кен Хенсли ще представи новия си продукт на Аполония тази вечер. Концентър започва в 21 часа в Амфитеатъра. В основата на този необикновен концерт са част от песните, включени в новия двоен компактдиск на групата и нейния разширен състав, наречен All Access Project S.O.S – Sound of Sunrize. Парчетата са част от произведение, посветено на събитията от единайсети септември 2001 и е послание от България към света за изява на доброто и тържество на светлината. В концерта ще бъдат включени песни на Георги Мархолев и група Сънрайз, които са част от рок- операта им The Fall of the Rain. В Амфитеатър Аполония ще прозвучат и кавър версии на обичани, вечни песни на Бийтълс, Стиви Уондър, Джими Хендрикс, Ролинг стоунс. Ще прозвучи легендарната July Morning на група Uriah Heep, превърнала се в химн на на свободния дух в целия свят. Ще участват автора на песента Кен Хенсли и рок звездата Джон Лоутън.

Днес гостите на Празниците на изкуствата ще могат да посетят концерта -ударни инструменти на четвъртокурсника от НМА Кирил Георгиев от 19 часа в Археологическия музей, както и презентацията на най – новия трети брой на пловдивското литературно списание “Страница”. Именно за представяне на българската литература списанието получи през 2008 година националната награда "Христо Данов".

 Шеста поредна премиера за писателя Людмил Станев на Аполония. Тази вечер от 20 часа в Художествената галерия в Созопол , Младен Влашки ще представи поредната книга на Станев “Приятели мои”, художник на която е Кольо Карамфилов. Сред известните книги на лекаря от Варна, са “Неприятният татарин”, “Ненакърнимо”, “Малка нощна приказка”, за която получава заедно с художника Красимир Добрев награда Христо Данов в категорията Издания за деца.

Театралите ще могат да се насладят на постановката на Бина Харалампиева в Малък градски театър зад канала озаглавена “Шведска защита”.Спектакълът е по нашумялата пиеса на Жорди Галсеран “Методът Грьонхолм” провокирана от медиен скандал в Швеция. Текстът е определен като офисен трилър.

Поредният ден на Аполония ще завърши с концерт на групата The Ilektrik Citizen от 23 часа в Джаз клуб ОВВ. Групата е създадена през май тази година от Веселин Веселинов –еко бас, Михайл Йосифов тромпет, Вили Стоянов –тромбон, Мартин Ташев –тромпет, Митко Семов – ударни и ще направи първото си появяване на голяма сцена тази вечер.