Световната ни шампионка по брейк Queen Mary с още една награда
Световната ни шампионка по брейк Queen Mary с още една награда / netinfo

Бургазлийката Мари Славова се върна с второ място от международно състезание по брейк. Тя представи отличието си днес на пресконференция в сградата на общината в родния си град. Славова световна шампионка по Брейк за 2011 година. Сега „Queen Mary" се завърна от международното състезание „Hip Opsession" с престижното Второ място в лигата на професионалния брейк танц.

Състезанието се проведе на 9 Февруари в Нант, Франция. В него взеха участие брейк танцьори от цялото земно кълбо. Фестивалът е най-престижния форум за брейк танц в Европа и един от най-престижните в света. В състезанието могат да участват само поканени от организаторите танцьори с високи постижения в брейк танца. Queen Mary взе участие в надпреварата на осемте най-добри брейк момичета в света. Нейни съпернички бяха танцьорки от Франция, Япония, Испания, Англия, Ирландия и Русия . Състезанието на брейк момичетата се проведе в индивидуално надиграване. Queen Mary беше най-младата участничка в групата на професионалните брейк танцьорки. На финала тя се състезава с представителката на Япония - AYUMI.
Треньор на Мари е Христо Андонов - Черния от Брейк Клуб „Бляк Стайл".

„Подготовката на Мари за състезанието беше тежка, но даде отлични резултати" заяви Черния. „Тя впечатли както публиката, така и журито с перфектната си подготовка и изпълнение и се превърна в откритието на фестивала. Състезанието продължи 6 часа. В 4 от тях, коментаторите на състезанието говориха за Мари."
Титлата от „Hip Opsession" e с изключителна стойност за българския Брейк танц. Състезанието е форум на най-добрите професионални брейк танцьори в света.