Строят две нови предприятия край Българово
Строят две нови предприятия край Българово / netinfo

2016 година започва оптимистично за Бургас с новини за няколко нови инвестиции. Две стабилни компании направиха първите стъпки за изграждане на предприятия в индустриалната зона край град Българово. Едната е "Мегатрон" ЕАД, която ще строи търговско-сервизна база. Дружеството се занимава с продажба на българския пазар на земеделска, строителна, горска, индустриална, градинска и голф техника. "Мегатрон" възнамерява да извърши инвестиция в размер над 3 милиона лева за изграждане на модерен център за търговия и сервиз, като намеренията им са в рамките на една година от издаване на разрешението за строеж да започне производствената дейност.
Втората фирма е "Стронг Брик". Тя е специализирана в изработката на тухли, плочки и други изделия от трошен варовик. Продукцията на фирмата е насочена към Европейския съюз. Производството им е екологично, щадящо природата, без изпичане. Намерението на "Стронг Брик" е да изгради предприятие за изработка на тухли и плочки.
И двете компании ще закупят на пазарни цени терените, които са харесали, ще отворят нови работни места и ще плащат данъците си тук.
Община Бургас в продължение на няколко години инвестира средства, време и усилия за разработването на нови бизнес зони. Най-после те започнаха да се изплащат. Освен събудения интерес към терените около Българово, с добри темпове се развива индустриалният парк край брега на езерото Вая. Седем фирми, закупили терени там, реално изграждат своите предприятия. Текат документалните дейности по одобряването на още няколко.