Строги правила в Слънчев бряг
Строги правила в Слънчев бряг / Дарик Бургас

Ако почивате в Слънчев бряг, не купувайте храна или каквото и да било друго от търговци по плажа, тъй като тяхната дейност е незаконна и продуктите им могат да бъдат опасни, предупредиха от Съюза на собствениците в комплекса.

На проверки ще бъдат подложени храните във всички хотели, ресторанти, кафенета, дюнер-будки, магазини, кетъринг фирми, търговци, фирми, складиращи храни, временни обекти, павилиони и други места.  Следи се за срок на годност, съхранение, етикетиране и приготвяне на храната.

Строги правила за движение по улиците бяха въведени и от „Слънчев бряг” АД. Под наем за туристите се предоставят общо  26 файтона, 300 електрически триколки, 100 велорикши и 100 велосипеда. Те, обаче, нямат право да се движат по централната и крайбрежните алеи.

За работа в комплекса са лицензирани 270 таксита. Достъпът до него на лични автомобили е свободен, бариери няма. Паркирането е на обособените места или в зони за почасово паркиране. Заплащането е с SMS, услугата е 1.50 лева с ДДС плюс стойността на съобщението.