/ Burgas Game Jam
Тридневна гейм емоция, интригуващи лекции и впечатляващи награди очакват бургазлии само след броени дни. По традиция, през последния уикенд на януари започва четвъртото издание на Burgas Game Jam, част от международната инициатива “Global Game Jam”.

Онлайн записването вече започна, а началото ще бъде дадено на 26 януари от 14:00 часа в Експозиционен център “Флора”. Непрофесионалните отбори ще имат възможност да приложат на практика креативността си и сами да създадат уникална компютърна или настолна игра.

По традиция преди началото на хакатона ще има сесия открити лекции, изнесени от топ експерти в гейм и уеб индустрията. Гост лектор на събитието ще бъде геймплей програмистът Радослав Рачев, който ще разкаже за алгоритмите на поведение на персонажите в игрите.

Вторият лектор, Борислав Станимиров, разработва видео игри в CHOBOLABS и ще разкаже “Какво има в един game engine”. Той е C++ програмист над 10 години, през които е разработвал игри за мобилни устройства в Epic Devs и Gameloft.

Участието в Burgas Game Jam е напълно безплатно. Не е необходимо и играчите да притежават опит в разработването на игри или професионално да се занимават с информационни технологии. Условията на своеобразния маратон допускат “геймъри” с разнообразни знания и умения.

След съобщаването на темата, отборите имат два дни (48 часа) да създадат игра, която ще стане част от историята. Burgas Game Jam 2018 се осъществява с подкрепата на Община Бургас, която осигурява безвъзмездно залата във “Флора”.

За записване и информация желаещите да участват могат да посетят специално създадения за целта сайт gamejam.burgaslab.org. Всички участници трябва да имат навършени 18 години или да бъдат придружавани от родител по време на цялото събитие.