община средец
община средец / Община Средец

Община Средец
netinfo

Община Средец
netinfo

Община Средец
netinfo

Цветни, с усмивки и най-вече всички заедно, жителите на Община Средец почетоха делото на светите братя Кирили и Методий на 24 май - Денят на българската просвета, култура и славянска писменост с внушителна манифестация.

Община Средец
netinfo

Община Средец
netinfo


В празничното шествие, водено от духовните лица, кметът на Общината инж. Иван Жабов и представители на общински съвет и администрация се включиха талантливите деца на Средец, Общински детски комплекс - Средец, известният български изпълнител Лазар Налбантов като председател на Тракийското дружество в града, съвременните будители СУ "Антон Страшимиров" и от читалище "Пробуда", Домът за стари хора "Бяла Лястовица", множеството танцови състави и фолклорни ансамбли, всички училища, детски градини и социални учреждения. 
Бяха положени венци и цветя на паметната плоча на Светите братя Кирил и Методий, след което всички институции, подредени в блокове се отправиха към центъра на града. Там ги очакваха децата от СУ "Св. Св. Кирил и Методий", ДГ "Снежанка" и ДГ "Бърборино", които бяха подготвили празнична програма, с която да поздравят жителите на града.
"Духовност, традиция, достойнство - тези думи са преплетени в един от най-големите и хубави български празници. Честит празник на всички учители, ученици, дейци на културата! Бъдете здрави, успешни и просветени!", пожела на своите съграждани кметът инж. Иван Жабов.