Стойновски: Целта ми е Йоан да не управлява
Стойновски: Целта ми е Йоан да не управлява / netinfo

От два месеца обещавах на всички, че ще изкарам Йоан Костадинов на публичен дебат, въпреки че той никога не участва в такива прояви и го постигнах – заяви в директното предаване на БТВ с водещ Николай Бареков кандидат кметът Ваклин Стойновски.

Според Стойновски по време на директното предаване досегашният кмет за пореден път се е опитал да прокара своята теза, че опонентите му са „негови момчета”.

Абсурдно един претендент за кметския пост на ключов за националната икономика град да се хвали, че управленската му програма е с големината на стихосбирка. Това е обидно за бургазлии и аз съм изненадан от лековатия и откровено несериозен тон, с който Йоан Костадинов влезе в дебата. На всичкото отгоре двамата с Николов затънаха отново в компроматната война, посветена на сделката с Колодрума. Взаимните им обвинения за участието в тази сделка показват, че те са абсолютно непригодни за поста, към който са се устремили. По време на дебата стана ясно, че тази сделка е плод на съвместното им управление. Действията им приличат на двама потъващи, където всеки бута другия, за да изплува той. Уверявам ви, че това е така, защото аз разбирам от водно спасяване - коментира Стойновски.

Класираният на второ място в социологическите проучвания кандидат обори твърденията на досегашния кмет, че често се е включвал в негови „масовки”.

При успешна реализация на мои проекти в Бургас и други градове на страната винаги са присъствали представителите на местната власт. Когато прилючих летния сезон 2006 без нито една жертва на плажа, отправих покана към кмета, общинския съвет, областния управител, полицията, Червения кръст и МБАЛ, защото смятам, че това беше успех за целия град. Нека да уточня. Йоан Костадинов е идвал на мои прояви, а не аз на негови- обясни Стойновски съвместните си прояви с досегашния кмет.

В края на дебата беше произведена и дългоочакваната новина от предизборната кампания в Бургас.

На въпрос кого би подкрепил, ако не достигне до балотаж, Ваклин Стойновски отговори така.

Моята единствена цел е Йоан Костадинов да не управлява повече Бургас – категорично определи отношението си към бившия вече градоначалник Ваклин Стойновски.

Въпреки че според проучванията аз ще съм на балотаж, ако все пак не достигна до там, декларирам, че аз ще гласувам и ще призова моите симпатизанти да гласуват против Йоан Костадинов”

Непосредствено след дебата телефонът ми загря от обаждания на приятели и симпатизанти, които ми казаха, че след това телевизионно предаване е повече от ясно, че аз ще спечеля изборите – определи настроенията в своя лагер Ваклин Стойновски.