военните в сградата на община Бургас
военните в сградата на община Бургас / netinfo

Зам.-кметът  по финанси и  икономика Красимир Стойчев се срещна с капитан II ранг Джъстин Хайнс от Кралските военноморски сили, който ръководи втората постоянна противоминна група кораби на НАТО. Зам.-кметът представи приоритетите в развитието на града и най- значимите събития, които ще се проведат в през тази година.

В рамките на три дни три кораба на НАТО, които понастоящем патрулират в Черно море, ще бъдат Бургас. Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2) под командването на капитан II ранг Джъстин Хайнс от Кралските военноморски сили, ще остане в Бургас до 11 феврури. 

Корабите провеждат рутинно посещение на пристанището в Бургас, като част от засиленото присъствие на НАТО в Черноморския регион в подкрепа на националния суверенитет чрез колективна отбрана. Планираните дейности за посещението включват официални срещи с местните цивилни и военноморски власти и планиране на допълнителни съвместни учения на море за засилване на оперативната съвместимост с българския флот. 

По време на престоя в пристанището деца от град Бургас и град Средец ще посетят корабите от групата на НАТО днес.